MG 6277 1400x210-pix vervolgpaginas

Autotechnicus van het jaar

Meindert Jan Hazenberg kanshebber titel Autotechnicus van het Jaar 2008

De vijf finalisten voor de verkiezing Autotechnicus van het Jaar 2008 zijn bekend. Eén van hen is Meindert Jan Hazenberg van Autobedrijf Hazenberg bv. Hij streed samen met negen andere autotechnici zaterdag, 19 april, in een praktijkronde bij Innovam in Nieuwegein om de vijf plaatsen in de grote finale, die op vrijdag 30 mei plaatsvindt.

"Deze wedstrijd is ongelofelijk belangrijk", aldus Boudewijn Hamel, voorzitter van de halve finale en hoofd after sales dienst van BOVAG. "Alleen al omdat de technici die meedoen hun hele bedrijf stimuleren om goed in hun werk te zijn. We hebben hier met de eredivisie van 's lands autotechnici te maken. Zij kunnen echter niet op alle punten helemaal perfect zijn. Zo blijkt mede op welke gebieden het van belang is om in bijscholing te voorzien. Het niveau is al erg hoog, maar goed kan altijd beter."

Meindert Jan Hazenberg van Autobedrijf Hazenberg bv wist zich samen met vier anderen te plaatsen voor de finale. "De grote opdracht – een elektronische storing opsporen – was uitdagend", aldus één van de finalisten. "Je weet niet wat het probleem is en als je het hebt gevonden, moet je het ook nog aan iemand anders kunnen uitleggen." Een andere finalist geeft aan dat de verkiezing eraan bijdraagt dat de deelnemers hun technische grenzen verleggen. Voor alle tien gold dat ze van tevoren niet wisten welke opdrachten ze kregen.

Jack Houwer van het gelijknamige bedrijf stond ook in de halve finale en werd nipt 6e. Dat er 2 personen van hetzelfde bedrijf in de halve finale stonden was al een prestatie op zich en zegt toch wel iets over de competentie van het bedrijf.

Autotechnicus van het Jaar

De verkiezing Autotechnicus van het Jaar wordt georganiseerd door Innovam en mede mogelijk gemaakt door stichting OOMT (Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigbedrijven en Tweewielerbedrijven). Diverse organisaties hebben zich als ambassadeur aan de verkiezing verbonden, waaronder FNV Bondgenoten, BOVAG, RAI Vereniging, ANWB en RDW. De hoofdsponsors van het evenement zijn Valeo Service en MainTec Mobiele Techniek. Ook het vakblad Auto&Motor Techniek (AMT) heeft zich aan de verkiezing verbonden.

Cor Bels Autotechnicus van het Jaar 2008

Cor Bels van VAG-dealer Wittebrug uit Leidschendam mag zich twee jaar lang de Autotechnicus van het Jaar noemen. In een razendsnelle eindstrijd met vier ijzersterke concurrenten had Bels zijn zenuwen het best in bedwang. Sven van Grimhuizen van Auto Borchwerf Roosendaal (ook VW!) werd Autotechnicus van de Toekomst. Lees meer...

  • apk-reminder
  • kost-dat
  • bovag-autoverzekering
  • kost-dat