MG 6277 1400x210-pix vervolgpaginas

MVO Hazenberg

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Dat zijn mooie woorden. Maar wat betekend dit voor Autobedrijf Hazenberg bv, en dus ook voor U.

Autobedrijf Hazenberg doet veel voor de maatschappij, waar u waarschijnlijk geen weet van heeft. Dit komt mede omdat wij veel maatschappelijke activiteiten als vanzelfsprekend vinden, terwijl ze best wel bijzonder zijn.

AED, Automatische Electrische Defibrilator

Wij zijn als bedrijf zeer betrokken bij het dorp en zijn inwoners. Een klant van ons van middelbare leeftijd heeft een hartstilstand gehad. Door middel van een AED en toevallig aanwezige omstanders welke een AED konden bedienen, heeft hij het overleefd.

Het bleek dat het dorp Vries geen geregistreerde AED had hangen.

Hierop hebben wij besloten een AED aan te schaffen en deze beschikbaar te hebben voor het dorp en omgeving. Uiteraard zijn diverse personeelsleden reeds op cursus geweest als bedrijfshulpverlener. Zodoende kan in geval van een calamiteit snel en vakkundig personeel beschikbaar zijn.

Sponsoring

Wij sponsoren diverse verenigingen, clubs, teams en personen.

Maatschappelijke verenigingen

VVV van Vries: Van deze vereniging zijn wij hoofdsponsor. Deze vereniging zorgt voor jaarlijks vele activiteiten in het dorp.

Ijsvereniging Oal-gloep: Deze vereniging zorgt jaarlijks voor dat de ijsbaan er in perfecte staat bij ligt.

Kleindier en sport vereniging: Deze zorgt voor de diverse tentoonstellingen en wedstrijden met de diverse kleindieren en vogels.

Sportverenigingen: Dit zijn bijvoorbeeld de voetbalvereniging Vako, Tynaarlo en Zuidlaren met de diverse reclameborden, shirtreclame van een jeugddames handbalteam Vako en een zaalvoetbalteam Reuz. Omdat wij sport erg belangrijk vinden voor jong en oud.

Personen: Wij doen ook aan persoonssponsoring. In het verleden was dit Patrick Kamphuis welke deed aan motorcross op de diverse grasbanen in binnen en buitenland. Nu sponsoren wij Mark Stiekema, grasbaancoureur welke behoort bij de Europese top.

Maar wat doen we nog meer.

Johan Cruijf Project: Via Bovag doen wij mee met het Johan Cruijf project. Dit houdt in dat van elke APK keuring welke wij verrichten € 0.50 doneren aan deze stichting De stichting zorgt ervoor dat de jeugd voldoende ruimte krijgt voor bv voetbal.

KIKA: Maar ook KIKA (kinderen kankervrij) is een stichting welke wij via financieel steunen. Eens per jaar zendt Radio Motormuis 5 dagen, 24 uur per dag (tussen kerst en Oudjaarsdag) een benefiet uit. Wij ondersteunen deze marathon uitzending met een leuke financiele bijdrage.

Vrouwen van Nu:Drentse Internationale Vrouwendag 2012. Wij zijn deze dag aanwezig om enige uitleg te geven bij pech onderweg middels video/film materiaal en een auto.

Bedrijfshulpverlener: Diverse medewerkers binnen het bedrijf zijn BedrijfsHulpVerlener. Niet omdat het moet, maar omdat zij het willen.

Brandweer: Verder zit een medewerker bij de vrijwillige brandweer van Vries. Dit houdt in dat deze persoon, op elk willekeurig moment van de dag opgeroepen kan worden, direct hulp te verlenen bij brand of ongeval.

BHV-ers: Ook de BHV-ers kunnen ingezet worden voor een AED-alert. Dit houdt in dat bij een reanimatie zij direct met een AED naar een adres gestuurd worden om een reanimatie te starten voordat de ambulance er is.

Milieu Verantwoord Ondernemen

Binnen ons bedrijf proberen we zo verantwoord mogelijk om te gaan met onze energie, geluid en afvalstromen.

Energie: De verlichting het tankstation wordt zodanig aangepast met andere (LED)lampen, zodat het verbruik daalt, zonder dat de veiligheid van de klant in het geding is.

Luchtcompressoren in de werkplaats worden al sinds jaar en dag 's nachts uitgeschakeld zodat deze niet onnodig aanslaan. Dit bespaart energie en scheelt onnodig geluidsoverlast. Verlichting is zodanig geplaatst dat het niet bovenop de voertuigen schijnt, maar aan de zijkanten met zomin mogelijk schaduweffect.

Geluid: Warm weer, deuren open toch? niet bij autobedrijf Hazenberg. In elke werkplaats heb je immers lawaai en om lawaaioverlast te voorkomen hebben we altijd zoveel mogelijk de deuren dicht, ook bij warm weer.

Afvalstromen: Sinds eind jaren tachtig proberen wij al zoveel mogelijk onze afvalstromen te scheiden. Denk hierbij aan papier en karton, ijzer en aluminium, banden, accu's, afgewerkte olie. Maar ook oliefilters worden gescheiden in metaal en filtermateriaal.

Milieuverantwoordelijk:Maar ook milieuverantwoordelijk is ook een leenfiets in plaats van een auto. Deze sinds 1985 aanwezige service is een hit. Zodoende hoeft niet altijd een vervangende auto ingezet worden, maar gaat de klant al fietsend naar huis. Niet alleen gezond maar ook slim.

Haal- en brengservice Of de haal- en brengservice. Als een reparatie langer duurt en u geen vervangend vervoer nodig bent, hoeft deze dus ook niet nodeloos bij u op de oprit staan.

Deze lijst met activiteiten en bijdragen is uiteraard actief bewerkelijk. Het is dus mogelijk dat toezeggingen nog niet vermeldt zijn.

  • apk-reminder
  • kost-dat
  • bovag-autoverzekering
  • kost-dat